Dátum: 2022 június 26. (vasárnap) | János

hírek

UTE vezeti az OB I.-et

Szuperrangadót rendeztek vasárnap este az OB I-ben. Az éllovas NZ Stars az Újpesthez látogatott. A mérkőzés tétje a középszakasz első helyének megszerzése volt. A káposztásmegyeriek a meccs előtt két ponttal előzték meg a lilákat, vagyis győzelmük esetén az utolsó, keddi játéknap eredményeitől függetlenül az első helyen végeztek volna. Az UTE-nak viszont mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy visszafoglalja az éllovas pozícióját.

A Megyeri úti mérkőzés rövid ünnepséggel kezdődött. Pásztor György, a Magyar Jégkorong Szövetség tiszteletbeli elnöke és Radványi Róbert, a MOL Liga elnöke adta át az újpestieknek a MOL Liga bronzérmeit (amelyekhez háromezer euró pénzjutalom társult), valamint a lilák légiósának, Igor Rufusnak a magyar-román közös sorozat legjobb hátvédjének kijáró különdíjat (amelyhez ezer euró pénzjutalom jár). A legjobb kapus, a káposztásmegyeri Björn Wallberg majd az NZ Stars hazai találkozója előtt veheti át az őt megillető trófeát.

Az ünnepségsorozat aztán folytatódott a házigazdák számára, hiszen roppant izgalmas összecsapáson 6-3-ra győztek, s ezzel visszavették a tabellán az első helyet (Pék György együttese gyűjtötte a legtöbb pontot az alapszakaszban). Az Újpest az első harmadban 2-0-ra megugrott, ám a vendégek a 42. percre 3-2-re fordítottak, a folytatásban azonban megint a lilák következtek, akik sorozatban négy gólt ütöttek. Az utolsót üres kapuba, mivel Robert Spisak, az NZ Stars szakvezetője a záró egy perc 8 másodpercben kockáztatott, s Björn Wallberg helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre. A vendéglátóknál remekelt a légiós sor, Jan Zlocha lett az összecsapás legeredményesebb hokisa 4 ponttal (1+3). A végén egy kis bunyó is színesítette az előadást, de a lényegen ez már nem változtatott: nyert az UTE, és ha kedden Miskolcon nem botlik meg, első helyen zárja a középső kört. Az NZ Starsnak ugyanakkor elvben van esélye arra, hogy visszakapaszkodjon az élre, mivel kedden Dunaújvárosban még rá is vár egy fellépés.

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41