Dátum: 2024 április 26. (péntek) | Ervin

hírek

Újabb jégkorong győzelem itthon

Pénteken, Miskolcon nagyon szétesett a csapat, de a kilenc kapott gól mindenképp túlzás. Tegnap este több okból kötelező volt a győzelem: kellenek a pontok, az eddigi két hazai találkozón mindig szereztünk pontot (és kettőt elvesztettünk,) de ami a legfontosabb: az FTC ellen különleges öröm győzni. A nézők is éreztek valamit: ma még többen jöttek ki, mint a nyitófordulóban. Minden bizonnyal többen voltunk, mint amennyit a jegyzőkönyv írt.
A csapatba visszakerült az eddig sérült Virág Csaba, a hiányzó Ványi helyére Hegyi ment hátra védőnek.



UTE  -  Ferencvárosi TC 5:3  (2:0, 3:3, 0:0)
Újpesti Jégcsarnok, 512 néző, vezette: Gangel L., Kincses G., Pálkövi B., Vas M.


UTE: Pleszkán - Zalavári, Durak (1), Tapio 2(2), Mihalik 1(1), Elomo 1(3) - Demiters, Sommer, Turbucz, Coleman 1, Gágyor (1) - Garbacz Á., Hegyi Á. Z. (1), Feil, Reiter R., Virág T. - Bereczki,  Pichler Á., Dömötör, Virág Cs. Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt

Ferencvárosi TC: Marton - Horváth A. (1), Cerny, Borbás, Novak 1(1), Croteau (1) - Lencsés 1, Kramar (1), Dubek 1, Pál Z. (1), Rafaj - Géczi, Hegyi Á., Kiss G., Sijka, Mikusovic - Lévai, Revák, Németh P., Farkas L., Papp Cs. Edző: Dobos Tamás, Nygren Hakan

Gólok:
03:53 - 1:0 Coleman (Gágyor, Hegyi Á.)
08:35 - 2:0 Tapio (Mihalik, Elomo)

21:27 - 2:1 Novak (Pál Z., Horváth A.) ee
25:52 - 2:2 Dubek (Croteau, Kramar) ee
27:16 - 3:2 Elomo (Tapio, Durak) ee
33:59 - 3:3 Lencsés (Novak) ee
37:30 - 4:3 Tapio (Elomo)
39:42 - 5:3 Mihalik (Elomo, Tapio)


Kiállítás: 14 perc  ill. 14 perc
Lövések: 51 ill. 30 (20:12, 17:13, 14:5)

I. harmad
Remekül kezdett az Újpest, az első helyzetre csak 22 másodpercet kellet várni. A következő veszélyes akció az volt, amikor Mihálik piszkált bele Durák lövésébe, Marton bravúrral mentett. Csak kapkodtuk a fejünket, úgy nyomott az UTE! Aztán a 4. perc végén megint beszorultak a vendégek, Gágyor balról nagyon jól centerezett, a jó ütemben érkező Coleman középről betalált, 1:0. Amit eddig láttunk, azok után egyáltalán nem meglepetés a gól. A közönség is vette a lapot, látták a lilák játékát, olyan hangulatot teremtettek, mint régen! Az Újpest továbbra is támadásban maradt, a vendégeknek momentumai sem voltak. Az lilák védekezése fantasztikus volt: Az első védelmi sor a támadóharmadban volt, számtalanszor szereztük vissza a korongot a csatárok. Aztán a középső harmadban tettük tönkre a zöldek kísérleteit, a kapunk elé alig-alig jutottak el. Tehát Újpesti fölény, jó játék remek nézőtéri hangulat! A 9. percben jött a következő találat, Mihalik átadását a jobbról érkező Tapio bombázta félmagasan a kapus balkeze mellett a kapuba, 2:0!
A szünetben a nézőtéren mindenkinek fülig ért a szája: a csapat játéka talán az Érsekújvár ellen látottakat is felülmúlta.

II. harmad
Egyre-másra jöttek a lila kiállítások, ez megzavarta a mieinket, felhozta a fehérmezeseket. A 22. percben a vendégtámadás végén elfogytak a védők, gyors passzok után Novak üresen maradt és közelről nem kegyelmezett, 2:1. A 24. percben egy jó hazai támadás végén a nézők egyrésze szerint a vendégkapuba került a korong. A bírók megvitatták a helyzetet, az eredmény maradt. Elomo nagy lövését fogta Marton, de jött egy újabb lila kiállítás, és az egyenlítés: Dubek talált be közelről, 2:2. Kezdhetünk mindent elölről. Bár sokaknak lógott az orra, a szurkolás erősödött, hisz a csapatnak az ilyen helyzetben nagyon kell bíztatás. Újpesti előny jött, támadtunk, beszorultak a zöldek, és egy balról áttett átadást Elomo jobbról érkezve tett góllá, 3:2. A játék eléggé össze-vissza lett. Hol az egyik oldal, hol a másik játszott előnyben, így nem is láttuk, melyik csapat az erősebb. A 33. percben Turbucz és Gágyor játszottak össze – Marton nagyot védett. A 34. percben – megint emberelőnyben – gólt lőttek a vendégek: Lencsés a kapu előtt középen érkezett és egyenlített, 3:3. Innen egy kicsit lenyugodtak a csapatok, percekig nem volt kiállítás, és ismét az Újpest játszott fölényben. A 38. percben az első sor tűzijátékot rendezett az FTC kapuja előtt, a negyedik lövés kipattant, (sokak szerint a kapuból), a korong egy pillanatra megpihent a gólvonal előtt, Tapio véglegesítette a gólt, 4:3. A harmad utolsó percében egy sorozás végén Mihálik volt eredményes, 5:3. Visszaállt a kétgólos különbség. A vendégek háromszor is előnyből találtak be, de öt az öt ellen sokkal jobb volt az Újpest. Az utolsó harmadra a legfontosabb feladat az volt: ne legyen lila kiállítás. Ha ez sikerül, nem lehet baj!

III. harmad
Bár az FTC próbálkozott, nagyon okosan játszott az Újpest. Vigyáztunk, hogy ne legyen kiállítás, és a csapat most valóban hideg fejjel látszott. A góllövésnél fontosabb volt a biztonság és a korongbirtoklás. A harmad közepén sajnos, Gágyor megsérült, közelről arcon találta egy korong, ömlött a vére, korház lett a dologból. Gyors gyógyulást kívánunk neki!
Az Újpest játékát nézve közönség hangos és boldog volt, a csapat okosan játszott. Az első sor nagyon rutinosan tartotta a korongot, lassan a vendégek is feladták magukban a meccset. Nem maradt esélyük. Szép napunk volt, legyőztük az ősi riválist, jogos volt a meccs végén a hatalmas ünneplés.
Nagyon jól játszott az Újpest, ma minden tekintetben az FTC fölé nőttünk. A Tapio-Mihálik-Elomo és a Turbucz-Colemen-Gágyor sor is kiemelkedőt nyújtott, akkor lőttünk gólt, amikor kellett, és döntetlennél sem féltünk, hogy fordítanak a zöldek. Szép napunk volt a jégen és a nézőtéren egyaránt!
Egy hét múlva visszavágót játszunk Pesterzsébeten, előtte pénteken Dunaújvárosba megy a csapat. A hazai eredmények rendben vannak, ideje elkezdeni a idegenbeli pontszerést!

LS

Szilassy Zoltán (UTE): Nagyjából sikerült azt játszani, amit elterveztünk, persze voltak hibák, de ezektől nem kell félni, a hiba azért van, hogy kijavítsuk. Aki akar valamit tenni a pályán, az hibázhat. Karakter teszt volt ez a mai meccs, a 9-1-es vereség után. Le a kalappal a csapat előtt, ahogy ebből a pofonból felállt. A meccsen azt gondolom, magunknak csináltuk a bajt, 5 az 5-ben abszolút domináltunk, de kaptunk három emberhátrányos gólt, ezeket a nulla felé kell redukálnunk. A kiállítások a lustaságból jönnek, oda kell lépni még kettőt, nem pedig kampózni. De jó dolog, hogy tudunk tanulni a hibáinkból és ma végig dominálva tudtuk megnyerni a derbit. (jkb.hu)

GRATULÁLUNK! Csak így tovább!!! HAJRÁ UTE!!!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41