Dátum: 2024 április 22. (hétfő) | Csilla

hírek

PRE-ACADEMY HÍREK

PRE-ACADEMY HÍREK

U8-U10

Az elmúlt hétvégén az U8-as és az U10-es korosztályunk csapatai bajnoki tornákon, valamint nemzetközi tornákon is részt vettek.

A szombati napon az U10 korosztályból a Kék csapatok léptek jégre. A Kék 1-es csapat a MAC otthonába látogatott, ahol a házigazdákon kívül a Szombathelyi Pingvinek és a Győri ETO csapataival játszottak, Nagy Attila vezetésével.

A Kék 2-es csapat pedig a Tüske sátorban vendégeskedett, Nagy Zsombor irányításával, ahol a KMH, a Sportországi Cápák és a Szigeti Bikák 2-es csapata volt ellenfelük.

Vasárnap a Piros 1-es csapatunk Nagy Zsombor edzővel a Kisstadionba látogatott, ahol a MAC, a KASI, valamint a KMH csapataival mérkőztek meg.

Szintén vasárnap, egy hazai rendezésű tornán a legkisebbeké volt a főszerep. Az U8-as „kezdő” piros csapataink léptek jégre. A Piros 1-es csapat ellenfelei a KSI, a Megyeri Pingvinek és a VSD Párducok voltak, a Piros 2-es csapat pedig a Megyeri Pingvinek, a KSI valamint a Vasas ellen küzdöttek. A csapatokat Balog Béla és Gottwald Levente edzők vezették.

Fentieken túl a hétvégén nemzetközi tornákon is részt vettek fiataljaink:

Az U8-as Kék csapatunk vasárnap Zeltweg-be (Ausztria) látogatott a „Fiatal Oroszlánok Kupájára”, Keszthelyi Miklós vezetésével, ahol a HDK Maribor, a Zeltweg Murtal Lions, a Steel Wings Linz, az Ultra Stars Spittal, a Graz Juniors Black, a Graz Juniors Orange és az LE Kings csapataival mérték össze tudásukat és szerezték meg az aranyérmet.

Az U10-es csapatunk szombaton az EMHL tornasorozat állomásán vett részt a 2015-ös születésű játékosokkal, Érsekújváron (Szlovákia). Keszthelyi Miklós edző vezetésével a házigazda Nové Zámky és a Karpatsky Sokol csapataival játszottak mérkőzéseket.

Az EMHL nemzetközi tornasorozat lassan a végéhez közeledik, mindkét U10-es csapatunk részére. A 2014-ben született játékosaink az U10-es, a 2015-ben születettek pedig az U9-es tornákon vettek részt, összesen 6-6 alkalommal, mely során 1-1 alkalommal hazai pályán kellett megrendezni azokat. Az U10 csapatunk döntő tornája 2024. április 06-án lesz Pozsonyban.

U14 A 

Elődöntő 

2024.03.14. (csütörtök ) 

UTE A1 - DVTK     5:0

2024.03.16. (szombat)

DVTK - UTE A1    2:7

Markó István, U14 vezetőedző: 

"A1 csapatunk a három győzelemig tartó párharcban 2:0-ra vezet a DVTK ellen, a következő mérkőzés csütörtökön lesz hazai pályán. Ha ott is sikerül nyerni, akkor idén is döntőt tudunk játszani, aminek nagyon örülünk. A szezon során sok melót tettek bele a srácok, és a hullámvölgyek ellenére, mindig össze tudtuk rázni őket az adott mérkőzésre, ami azt bizonyítja, hogy lehet rájuk számítani."

U14 A 

9-14. hely

2024.03.14. (csütörtök) 

UTE A2 - OHA 2:4

2024.03.17. (vasárnap) 

HKB - UTE A2   2:0

Markó István: 

"A2-es csapatunk egyedüli "második"  csapatként jutott be az A csoportba és harcolta ki, hogy küzdhet más szakosztályok legjobb együttesei ellen. Sajnos eddig nem sikerült pontot szereznünk, de bizakodóak vagyunk, és van még három mérkőzés amin javíthatunk. Sajnos nagyon sok a sérültünk de ezáltal éles helyzetben tudtunk több U12-es játékost is nevezni a mérkőzésekre, akik tisztességesen helyt is állnak."

U16 Helyosztók

DEAC Jégkorong Akadémia-UTE 1:5

Virág Csaba, U16 vezetőedző:

Második helyosztó mérkőzésünkre az U16-os csapatunk Debrecenbe utazott, hogy a DEAC Jégkorong Akadémiával mérettesse meg magát. Rendkívül fegyelmezetten játszottunk taktikailag, nagyon kevés esélyt adtunk az ellenfélnek a gólszerzésre, így megérdemelten nyertünk 5:1-re. Több gólt is szerezhettünk volna, ha az utolsó döntésünk jobb az adott helyzetben, de így is elégedettek lehetünk, egy újabb akadémiát sikerült legyőznünk, ráadásul megérdemelten, szép játékkal!

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41