Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

ÖT MECCSES SZÉRIÁBAN AZ ÚJPEST

A Titánok elleni 7:1-es sikernek köszönhetően csapatunk már sorozatban ötödször nyert az Erste Ligában. Az UTE végigtámadta az egész meccset, de csak a második harmad végén talált be először, onnantól viszont sorozatban gyártotta a gólokat.

Az első játékrész lendületesen kezdődött, pörögtek a jégen az események, de az Újpest hamar magához ragadta a kezdeményezést, és a harmad nagy részét végigtámadta, míg a Titánok elsősorban a védekezéssel volt elfoglalva. Beszédes adatok, hogy a vendégek kapusa, Szeles Martin 18 lövést védett ki az első 20 percben, míg Rajna Miklós közben összesen négyet, de gól nem született. 

A második játékrészben is az UTE kezdett sokkal aktívabban, a 22. percben Kiss Patrik lőtt egy hatalmas kapuvasat, majd sorra jöttek az újabb és újabb lila-fehér helyzetek, de gólt csak a 37. percben tudtak szerezni a hazaiak, a fehérvári kapu előtt zajló kaotikus jelenetek végén védőnk, Kiss Phil tuszkolta be a korongot, így lett 1:0.

Maradtak támadásban a mieink, alig egy perccel később Suter játszotta magát tisztára és éles szögből lőtt gólt a szép egyéni akció végén, 2:0.

A harmadik húsz perc legelején már igazán kijött a két csapat közti különbség, az Újpest két perc alatt két gólt szerzett. A 42. percben Kiss Patrik csapott le egy kipattanóra, 3:0, majd egy perccel később Jack Suter volt eredményes közelről, ezzel már 4:0.

Öt perc gólcsend után aztán újra betaláltak a mieink, amikor Kiss Phil is megszerezte második gólját, a 48. percben így lett 5:0.

Az 51. percben Benk András és Kyle Just fantasztikus összjátéka után az utóbbi szerzett gólt, 6:0

Egy perccel később némi meglepetésre szépítettek a Titánok, Molnár Gergely talált be messziről, 6:1.

A végére kapust cserélt a fehérvári alakulat, de Varga Arnold felavatta a beálló Konsztantin Belomojevet, ezzel az 56. percben alakult ki a 7:1-es végeredmény.

Virág Csaba, vezetőedző (UTE)

“Végig azt beszéltük a padon is, meg az első harmad után az öltözőben is, hogy hinnünk kell abban, amit csinálunk, mert nagyon jó dolgokat csináltunk addig is, sőt talán jobban is hokiztunk a meccs első felében, mint a másodikban, amikor megjöttek a gólok. Sok helyzetünk volt, de sokáig nem akart a gólvonal mögé kerülni a korong, várható volt, hogy egy vonal mögé beásott góllal fogunk vezetést szerezni. Utána átszakadt a gát, kicsit megnyugodtunk, és felszabadultabban játszottunk. Szeretnék minden csapatnak nagyon kellemetlen ellenfele lenni, nyilván a topcsapatok ellen ott tudunk lenni fejben a pályán, de akkor vagyunk igazán jó csapat, ha mi mindig ugyanazt a játékot tudjuk játszan, akárki is az ellenfél. Zsinórban többször is bebizonyítottuk, hogy ezt meg tudjuk csinálni, ez pedig igazán örömteli. A szünetben sokat fogunk dolgozni, mert még fejlődnünk kell, és várjuk a következő találkozót. 

Anatolij Bogdanov, vezetőedző (Titánok)

“Nagyon nehéz itt játszani, a keddi meccsen sok volt az új játékosunk, a kupaszabályok miatt a teljes keret nem játszhatott, sok fiatal annyira izgult, hogy akkor elfelejtett hokizni. A mai meccsen kicsit visszakerültünk a földre az FTC elleni győzelem után, egyáltalán nem vagyok azzal elégedett, ahogy a mérkőzést kezdtük. Gratulálni szeretnék Virág Csaba kollégámnak, nagyon tetszik nekem, ahogy játszik az UTE, mert ebből tud tanulni a fiatal csapatunk. Megtanulhatják a játékosaink, hogy mennyit ér a sebesség, és hogy lehet kihasználni a gólhelyzeteket.

A meccs jegyzőkönyvét itt nézhetik meg: https://www.jegkorongszovetseg.hu/event/game/62532

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41