Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Női Jégkorong VB

Ahogy a nyitó mérkőzés, a Belgiummal vívott összecsapás sem a legjobban kezdődött. Ferik Evelint már a 48. másodpercben a büntetőpadra száműzte az amerikai vezetőbíró, Tara Leighton. Ezt még megúsztuk, de Szlaby Gyöngyi kiállítását már gólra váltották a fekete mezesek. A 10. perc elején Ellen Clincke mattolta a vb-n most bemutatkozó Kökényesi Esztert. A 13. percben páros kiállítás miatt fogyatkozott meg a csapatok létszáma, de az eredmény a szünetig már nem változott, noha a magyarok kétszer annyit lőttek kapura (14-7), mint ellenfelük (0-1).

A második felvonásban még egyértelműbbé vált a mieink fölénye, de az egyenlítő gól csak nem akart megszületni. Szerencsére a belgák két emberfórt is elpuskáztak, aztán a 31. percben végre mi is kaptunk egy emberelőnyt, amit sikerült kihasználni. Igaz, már csak 3 másodperc volt hátra a kisbüntetésből, amikor Gasparics Fanni felavatta Kirsten Schönwettert. Nem egészen két perccel később újra öt-a-négy-ellen hokizhattunk, s ebből is gól született, Jókai-Szilágyi Zsófia fordított (2-1).

A harmadik játékrészben aztán beindult a henger. A 42. percben Brgles Nóra volt eredményes, a 45. percben Jókai-Szilágyi Zsófia duplázott, 38 másodperccel később pedig Rónai Alexandra talált be a kapuba. Az 53. percben – egy emberhátrány kapcsán – kapust cseréltek a belgák, Kirsten Schönwetter helyére Jente Vanroy érkezett. Ám az IHC Leuven hokisa 23 másodperccel később máris kotorhatta ki a kapujából a korongot Brgles Nóra lövése után. Az 57. percben megint Rónai Alexandra volt eredményes, aki az 58. percben emberhátrányban is betalált. Hogy keretes legyen a meccs szerkezete, arról Gasparics Fanni gondoskodott, aki az 59. percben beállította a 9-1-es végeredményt. A kapusok közül Kökényesi Eszter 19/20-as, Kirsten Schönwetter 39/44-es, míg Jente Vanroy 2/6-os védési mutatóval zárt.

Magyarország–Belgium 9-1 (0-1, 2-0, 7-0)

Newcastle, Hiss Arena

Magyarország: Kökényesi – Csiszer, Szlaby (1), Kolberheyer, Dettrich, Ferik; Molnár M., Trencsényi (1), Bikás (2), Brgles 2 (1), Jókai-Szilágyi 2 (2); Szilágyi, Pálkövi, Rónai 3, Pintér (2), Gasparics 2 (3); Gyüre, Gegesy, Simon

A másik mérkőzésen: Hollandia–Horvátország 9-0


 


 

Képek

Taekwondo farsang - 2019.03.01. című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41