Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

NAGY GYŐZELEM A TAVALYI BAJNOK ELLEN

Lezárta rossz sorozatát az Újpest a jégkorong Erste Ligában, miután a lila-fehérek hazai pályán tulajdonképpen simán verték meg a Csíkszeredát 4:2-re. A tavalyi bajnokcsapat rengeteg helyzetet dolgozott ki, de az UTE kapujában Rajna Miklós remekelt.

 

A magyar kultúra napján, a Himnusz születésének 200. évfordulója tiszteletére Magyarország Himnusza vezette fel a mérkőzést, amelyen az első harmad brusztolós, kemény játékkal kezdődött. A kapunkba Rajna Miklós állt, aki már az első harmadban is nagyon jól állta a vendégek rohamait. A csapatból - újpesti oldalon - ezúttal is hiányzott két kiváló légiósunk, Kyle Just és Toni Henttonen, valamint Németh Attila, Kovács Sebestyén és Sági Máté is, utóbbi két hokisunknak az Universiade válogatottban van jelenése 

 

Az első 20 percben többet lőtt kapura a vendégcsapat, de minden helyzetet kihagytak a kék-fehérek, pedig még a kapuvasat is eltalálták.

 

Harmadszünet után viszont gyorsan vezetést szerzett csapatunk, a 22. percben Kiss Patrik passza után finn védőnk, Sami Jekunen lépett be bátran a támadóharmadba, és hatalmas gólt ragasztott Adorján Attila kapujába. (1:0)

 

A 27. percben ítélték meg a játékvezetők az első kisbüntetést, a csíkiak hokisát, Rokaly Szilárdot küldték le, és az UTE 30 másodperc alatt kihasználta az előnyét, újra egy védőnk, Kiss Dániel lőtt hatalmas gólt, Pereszunko átadása után. (2:0)

 

Három perccel később furcsa találattal egyenlített a Csíkszereda, Sofron vezethette rá egyedül Rajnára, de nem lőtt, hanem csak sodorta a korongot kapusunk fele, aki úgy hátrált, hogy közben kilökte a ketrecet a helyéről. Ennek ellenére átjutott a lába között a pakk a gólvonalon, így némi videózás után megadták a gólt a vendégeknek. (2:1)

 

A 32. percben újra emberelőnybe került az Újpest, helyzetig eljutottunk, de gólig nem, viszont a harmad vége előtt Collin Shirley a jobb oldalról vezethette rá a korongot Adorjánra, majd lövés helyet Madácsi Benedeket hozta helyzetbe, aki ziccerben nem hibázott. (3:1)

 

Az utolsó harmad egy vendég előnnyel indult, de az események csak az utolsó öt-hat percben gyorsultak fel igazán, az 55. percben Karel Kubat kiállításas után Kiss Patrik, Collin Shirley és Kovács Alex háromszögezte ki a csíki védelmet, az utóbbi lőtt nagy gólt. (4:1)

 

Miután Kubatot 2+2 percre állították ki, így a gól után is maradtak emberelőnyben a lilák, de nem figyeltek eléggé hátul, így a cseh Radek Vesely góljával közelebb zárkóztak a vendégek. (4:2)

 

Az utolsó két percben a Csíkszereda levitte kapusát, majd időt is kértek a vendégek, de hat mezőnyjátékossal sem tudtak túljárni Rajna Miklós eszén, míg a túloldalon kétszer is a mieink előtt adódott lehetőség, de nem született újabb gól, így az Újpest lélektanilag egy nagyon fontos győzelmet aratott a jövő heti MK négyes döntő előtt.

 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

 

"Nem egyszerű egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Csíkszereda. Nem lehet elkerülni, hogy gólhelyzetbe kerüljenek, de limitálni a lehetőségeiknek a számát mindenképpen, és ez nekünk sikerült, valamint nagyszerű teljesítményt nyújtott a kapusunk, Rajna Miki is. Helyenként azért volt zavar a gépezetben, sokszor nem játszottunk okosan, többször szólóban mehetett az ellenfél támadni, ez nem tetszett, a munka és az energia, amit a jégre tettünk, az viszont nagyon is. Sok mindenben kell még fejlődnünk, nem lesz egyszerű a Fehérvár AV19 ellen játszani szombaton a Magyar Kupa négyes döntőjében, de az biztos, hogy a fiúk nagyon motiváltak lesznek." 

 

Tom Coolen, vezetőedző - SC Csíkszereda

 

"Angolul is létezik az a mondás, hogy a fején kell találni a szöget, de mi szinte az egész meccs alatt csak a szög mellé ütögettünk. Rengeteg gólszerzési lehetőségünk volt, de az Újpest kapusa remekül teljesített, mi pedig sokszor az üres kapuba sem tudtuk beütni a korongot. Az első harmadban hét vagy nyolc nagy helyzetet hagytunk ki, pedig ennek a játéknak a gólszerzés a lényege. A második harmad vége előtt öt másodperccel kaptuk meg a harmadik gólunkat, ami nem jött jókor, ráadásul az utolsó játékrészben szerintem nem volt jogos játékosunk, Kubát kiállítása, megkaptuk belőle a negyedik gólunkat, ez pedig eldöntötte a meccset. Apró öröm, hogy utána mi is tudtunk szerezni még egy találatot. Összeségében annyi történt, hogy az UTE belőtte a helyzeteit, mi nem, ezzel ők szereztek nagy győzelmet, amihez gratulálok nekik."

 

fotó: Vörös Dávid/UTE

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41