Dátum: 2022 június 26. (vasárnap) | János

hírek

Magyarország - Finnország jégkorong mérkőzés MACIKKAL

A kezdeményezés Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A legenda szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát a játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán. A kanadaiak így kedveskedtek a gyermekeknek karácsony közeledtével. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt. Manapság már rengeteg ifjúsági és alsóbb ligás mérkőzésen repülnek a mackók. Nem ritka, hogy egy-egy mérkőzésen 10-15 ezer plüssállat is összegyűlik. A rekordot a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án 26.919 darab plüssjátékkal díjazták a csapat első gólját.


Magyarországon az első sikeres akció február 15-én volt, amikor a Miskolci Jegesmedvék szurkolói a Budapest Stars elleni bajnoki mérkőzésen több, mint 12 zsák plüssjátékot dobtak a jégre. A Magyar Jégkorong Szövetség bízik abban, hogy a Pannon Hoki Gála első magyar gólja után jó sok zsákot megtöltenek majd a játékosok.


Aki lemaradna a nem mindennapi mackó dobálásról, az a következő napokban háromszor is láthatja még a magyar jégkorong-válogatottat. Április 3-án, pénteken ismét a finn válogatott lesz az ellenfél, ezúttal Miskolcon. Április 6-án és 7-én a Káposztásmegyeri Jégcentrumban a szintén A-csoportos Norvégia ellen lép pályára Pat Cortina csapata. Szurkoljunk együtt a magyar válogatottnak és ha teheted, április 2-án dobj egy macit te is a Papp László Budapest Sportaréna jegére!


Magyar Jégkorong Szövetség
 

Képek

Kispest Open 2015 Strandröplabda Torna című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41