Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Ma a miskolci Jegesmedvék csapatát fogadjuk

 

Következzen a pénteki MAC elleni meccs beszámolója:

Eddig három meccsen háromszor győzött a MAC az Újpest ellen, de a lilák a sorozat megtörésére készültek, bár Elomo térde bedagadt, és Csányi sem térhetett vissza. A közönséget a tévéközvetítés sem tartott vissza, nagyon sokan jöttek ki – jó volt szétnézni a csarnokban.

UTE  -  MAC Budapest 4:5  (1:1, 3:2, 0:2)


Újpesti Jégcsarnok, 600 néző, vezette: Wolf L., Beniac D., Pálkövi B., Bedő P.

UTE: Pleszkán - Kiss D., Lindgren (1), Pance 1(1), Mihalik (2), Virág T. 1 - Hegyi Á., Huba, Nemes, Gágyor, Kiss Á. - Garbacz Á., Dósa, Feil 1, Gröschl 1, Hodos - Zalavári, Dömötör, Pichler Á. (1), Turbucz (1). Edző: Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt


MAC Budapest: Bálizs - Olson (1), Tokaji (1), Klempa (1), McDonald 2(1), Hayes 1(2) - Quinn, Jászai, Nagy K., Saarenpaa (1), Terbócs 1 - Pozsgai T., Mestyán, Roczanov, Németh A., Szappanos - Bödök 1, Tóth R., Schmál, Egyed. Edző: Majoross Gergely, Svasznek Bence

Gólok:
06:06 - 0:1 Bödök
18:41 - 1:1 Gröschl (Turbucz, Pichler Á.)
22:52 - 2:1 Feil

30:00 - 2:2 McDonald (Klempa, Hayes)
30:30 - 2:3 Terbócs (Saarenpaa)
33:35 - 3:3 Virág T. (Mihalik, Pance)
37:07 - 4:3 Pance (Mihalik, Lindgren) ee

51:49 - 4:4 Hayes (Tokaji, McDonald)
58:44 - 4:5 McDonald (Olson, Hayes) ee

Kiállítás: 6 perc  ill. 2 perc  + 10 perc fegyelmi (Quinn)
Lövések: 26 ill. 52 (6:21, 14:19, 6:12)

A 6. percben egy visszapattanó lövés került Bödök ütőjéről a hálóba, 0:1. De hogy hol volt a rés, az máíg titok. Aktívabb volt a MAC, Pleszkánnak nagyon sok dolga volt, bár a MAC mindenhonnan lőtt, nem csak gólhelyzetből. A harmad utolsó 5 percében jött fel az Újpest, a 19. percben Gröschl távolról kapura löbbölt - a csatár és a kapus között elég nagy volt a forgalom - és a korong a baloldali kapuvastól a hálóba került, 1:1. Jobban kezdett a MAC, az Újpest a harmad vége felé jött fel és tudott egyenlíteni.


A 23. percben Feil ütközte le az egyik védőt, megszerezte a neki szánt átadást, és pár méterről középről a bal sarokba bombázott, 2:1, Feil Arnold a semmiből teremtett lehetőséget! De jött a válasz, a 30. percben egy balszélről érkező beadást a jól érkező McDonald bevágta. Fél percre rá fordult az eredmény, Terbócs a bal sarokból indulva a kapu elé kerülhetett, a második kísérlete bement, 2:3. Az újpesti időkérés után az izgalmak fokozódtak. Egy remek akció során Mihalik balról lőtt, a Bálizsról kipattanó korongot Virág közelről betette, 3:3. Szuper hokit láthatott a közönség és a tévéénézők. A 38. percben egy emberelőnyt 13 másodperc alatt tett góllá az Újpest, Lindgren távoli lövése kijött Bálizsról, Pance köténybe belőtte, 4:3. A második harmadban nagyon jó, fordulatos mérkőzést láthattuk. Vezetett az Újpest, de a végeredményt senki nem tudhatta.


A harmadik játékrész nagy iramban, de kevés helyzettel folytatódott. A MAC az 52. percben egyenlített, egy lapos lövés kipattant, amire mintha számított volna az ütemben érkező Hayes, 4:4. Megindult a küzdelem a győztes gólért, amit egy érthetetlen kiállítás után a MAC ért el McDonald révén, 4:5.
Remek mérkőzésen az Újpest nagyon közel állt legalább egy pont megszerzéséhez.



Szilassy Zoltán: “Nagyon sokat dolgoztunk, de ismét előjött egy régi hibánk. Miközben mi megdolgoztunk a góljainkért, túl könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Hagytuk, hogy ott legyenek a kapu előtti meleg zónában. Az ötödik gól nagyon a meccs végén jött, sajnos már nem sikerült reagálni, hiába tettünk fel mindent egy lapra és hívtuk le a kapusunkat is. Négy gólt ütni egy ilyen kemény ellenfélnek nagyon komoly dolog, ezzel meccset kellene tudni nyerni. Viszont sajnos engedtünk nekik öt gólt lőni, és ez túl sok. Erre nagyon oda kell figyelnünk a jövőben.” (jkb.hu)

HAJRÁ FIÚK, HAJRÁ UTE!!!

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41