Dátum: 2024 március 19. (kedd) | József, Bánk

hírek

MEGVAN A BRONZÉREM!

MEGVAN A BRONZÉREM!

Dobogós helyen fejezte be a 2022/23-as Magyar Kupa sorozatot csapatunk, miután a bronzmérkőzésen 3:2-re sikerült felülmúlnunk a DEAC együttesét. Az UTE első és harmadik gólját Kiss Patrik szerezte meg.

A tegnapi elődöntő után ma nem vállalta a játékot Kiss Dániel és a finn Sami Jekunen sem, így Nemes Benjamin ezúttal ismét hátvédet játszott. A kapunkba ezúttal Sági Máté állt be, akinek a 10. percben éppen testvére, a debreceni színekben játszó Sági Martin próbált gólt lőnni, de nem járt túl öccse eszén.

A 17. percben kiállították Kovács Sebestyén, mert a bírók szerint szabálytalanul állította meg Szoszunovot. A Debrecen emberelőnyben szerzett eegy kapuvasat, az Újpest pedig a kiegészülés után volt közel a gólhoz, de Pereszunko passzát Collin Shirley nem tudta a kapuba juttatni. 

A vezetést a második harmadban, a 22. percben szerezték meg a lilák, Tornyai lőhetett rá messziről, a korong kipattant Hetényiről, Kiss Patrik pedig belőtte. (1:0)

A 33. percben újra Shirley hagyott ki egy nagy helyzetet, majd Sági Máté mutatott be hatalmas védést, amikor Mihalik keresztpassza után átért a túloldalra, és Versich kapáslövését védte a bárddal. 

A szünet előtt gyors gólváltás történt, a 38. percben a DEAC egyenlített egy buli után, Bukor passzát Vokla Roland lőtte be messziről. (1:1)

Kevesebb mint egy perccel később Kovács Alex bolondította meg a védőjét, majd a túloldalon érkező Pereszunkónak passzolt, ukrán csatárunk pedig a hosszúba tette be. (2:1)

A harmadik harmaban sokáig nem változott az eredmény, majd az 52. percben megint megrezdült mindkét oldalnon a háló. Előbb Shirley szerzett korongot a félpályánál, passzából Kiss Patrik mehetett ziccerbe. (3:1)

Majd kevesebb mint 20 másodperccel később a fehérorosz debreceni hátvéd, Zalamaj lőtt kapura, lövésébe pedig az amerikai Versich szúrt bele. (3:2)

A végéig mindent megtett az egyenlítésért a Debrecen, de csapatunk magabiztosan játszott. A fekete-fehérek két perccel a lefújás előtt levitték Hetényit is, de Sági Máté eszén így sem tudtak túljárni az ellenfél támadói. Az Újpest így 3:2-re megnyerte a meccset, és átvehette a Magyar Kupa bronzérmét.

Szép volt, fiúk!

fotó: Vörös Dávid/UTE

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41