Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

KIÜTÉSES GYŐZELEM AZ FTC ELLEN

A kapuban remeklő Rajna Miklós vezetésével gigászi küzdelem után győztük le 5:1-re a jégkorong Erste Ligában azt a Ferencvárost, amelyet idegenben több mint öt év után sikerült újra megverni. Az FTC vezetőedzője szerint csapata az utolsó harmadban összeomlott az UTE ellen. 

A meccset a ligaelsőség visszaszerzéséért hajtó FTC-Telekom kezdte jobban, fölényük a 13. percben érett góllá, amikor Hegyi egy emberelőnyös kék vonalas bombával vezetéshez juttatta a zöld-fehéreket.

Az első harmad végén szintén egy 5 a 4 elleni akció hozta az egyenlítést: az üresen érkező Lamoureux használta ki a fórt egy keresztpasszból. A második játékrészben hibátlanul védtek a kapusok, Arany és Rajna több bravúrt bemutatva tartotta az 1-1-es állást.

A harmadik felvonás elején már az UTE-nál volt az előny: egy ellentámadás végén Varga kotorta be közelről a korongot a hazai kapuba. Három perccel később megint egy újpesti hátvéd volt eredményes, ezúttal Stadel talált be a már vert helyzetben lévő Aranynak. A 48. percben bekerült a vendégek kapujába a korong, de a játékvezetők már hamarabb úgy látták, hogy Rajna birtokolja a játékszert. Az FTC-Telekom harcolt a kétgólos hátrány ledolgozásáért, 2 perccel a vége előtt Fodor Szabolcs időt kért és lehozta Aranyt. Hiába, Benk egy üres kapus góllal véget vetett a ferencvárosi reményeknek, sőt még Lamoureux is betalált egy szép passz után.

Az UTE 5-1-re nyert, hátránya 4 pontra csökkent a nála 6 meccsel kevesebbet játszó, 4. helyen álló Brassó mögött. A lila-fehérek szerdán a DAB otthonában zárják a 2020-as évet.

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője: Az első két harmadban nem nekünk állt a zászló, de a második harmadban több hátrányt is kivédekeztünk, ami azért sokat jelentett. Volt amikor jól védekeztünk, volt amikor a Miki mentett meg minket. Megbeszéltük utána, hogy mi ennél sokkal többet tudunk, és több kell ahhoz, ha innen ponttal, pontokkal akarunk távozni. A harmadik harmadban megtaláltuk a játék ritmusát, jól pörögtek a fiúk, ennek köszönhető, hogy behúztuk a három pontot. Egy ilyen mérkőzés az, ami erőt adhat a jövőben. 

Fodor Szabolcs, az FTC vezetőedzője: Két harmad után sokkal jobb volt a statisztikánk, de a helyzetkihasználásunk nem volt jó, hiába voltak meg a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Az utolsó harmadban pedig teljesen összeomlottunk, nem funkciónáltunk jól csapatként, nem tudtunk egymásért küzdeni, hajtani, az Újpest pedig nagyon jól csinálta, hogy kihasználta a helyzeteit, és tartotta az előnyét, mi pedig nem tudtunk már váltani. 

 

 

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41