Dátum: 2020 szeptember 21. (hétfő) | Máté

hírek

JÉGRE LÉPTEK A FIÚK

Kedden délelőtt megkezdte a felkészülést a 2020-2021-es Erste Liga szezonra az UTE felnőtt férfi jégkorongcsapata. Az első edzésre az új játékosok nagy része is megérkezett, az együttes vezetőedzője pedig derülátón nyilatkozott a tapasztaltakról. 

Ilyenkor az a legfontosabb, hogy az új játékosok megismerjék az edzőket, a csapattársaikat, és kicsit elhelyezkedjenek az öltözőben - nyilatkozta az utehoki.hu-nak Virág Csaba. - Ettől függetlenül maga az edzés kimondottan jól sikerült, sokan régen nem voltak jégen, de ennek különösebb nyomát nem láttam, öröm volt látni a csapatot újra dolgozni. 

A vezetőedző arról is beszélt, hogy a következő napok még az ismerkedés jegyében telnek, de azért majd próbálnak egy keveset emelnie a tempón, és a terhelésen. Az edzőtábor pénteken kezdődik, ott már nagy hangsúlyt kaphat a keményebb alapozó munka. 

Szeretnénk szépen, fokozatosan haladni az edzőmérkőzéseken, egyre bővíteni a csapat repertoárját, és úgy kezdeni az idényt, hogy addigra az összes fontos taktikai elemet begyakoroljuk.”

Virág Csaba arra a kérdésre is optimistán válaszolt, hogy mennyire elégedett az új igazolásokkal.

Egy jégből nyilván nagyon nehéz következtetéseket levonni, főleg úgy, hogy két kanadai légiósunk csak tegnap érkezett, így a jetlag még ott van bennünk, de mindenkitől többet kaptam, mint amit vártam. Ráadásul ez nemcsak a légiósokra, és az új igazolásokra igaz, hanem az egész csapatra.”

 Az első jeges edzésről hárman hiányoztak, az egyik orosz légiós a koronavírus-járvány okozta utazási nehézségek miatt egyelőre Moszkvában ragadt, a magyar válogatott Sikorcin Ladislav, és a csapat kapusa, Duschek Dávid pedig orvosi kezelésen vesz részt. A hiányzók két-három héten belül csatlakozhatnak a kerethez.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41