Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

INDULNAK A FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Csapatunk első felkészülési mérkőzését Zólyomban játsza. A rendkívül rangos tornán csütörtökön a Besztercebánya, pénteken a szlovák bajnok Zólyom, szombaton pedig Szlovákia U20-as válogatottja lesz Virág Csaba csapatának ellenfele.

Harmadik hete készül együtt a szezonra az Újpest felnőtt férfi jégkorongcsapata. A zólyomi tornán a három szlovák alakulat mellett részt vesz az ukrán Donbass Doneck és a lengyel GKS Tychy együttese is. 

“Kiváló csapatok lesznek ott a tornán, amelyre rendkívül megtisztelő, hogy bennünket is meghívtak. - mondta Virág Csaba, az UTE vezetőedzője. - A lebonyolítást úgy találták ki Zólyomban, hogy a három szlovák együttes játszik a három nem szlovák ellen, így mi összemérhetjük tudásunkat a Besztercebányával, a szlovák U20-as csapattal, és a bajnok Zólyommal. Olyan minőségű csapatok ellen léphetünk jégre, ami mindenképpen segíti majd a felkészülésünket.”

Az UTE nem utazhat teljes kerettel a Felvidékre, Benk András és Rajna Miklós ugyanis a válogatottban szerepel, Nemes, Varga és Németh Attila pedig kisebb sérülések, illetve betegség miatt marad itthon. 

“Szerencsére egyik hiányzónknak sincs komoly baja, de elővigyázatosak vagyunk, nem akarunk reszkírozni, így ők inkább nem tartanak velünk. A felkészülés kezdete óta eltelt bő két hét, már vannak lehetséges sorok a fejemben, amiket most a hiányzok miatt kicsit át kell forgatni, de ez nem gond ebben a periódusban. A legfontosabb, hogy a srácok jól edzenek, elégedett vagyok a morállal az öltözőben.” - tette hozzá az UTE vezetőedzője. 

A zólyomi tornát a szervezők az interneten közvetítik majd, így a csapat jelenlegi formáját a szurkolók is láthatják.

“Az előttünk álló három meccsen a védekező harmadbeli munkánk nagyon fontos lesz, a bajnoki rajt előtt elsősorban ugyanis a védekezésünket kell rendbe tenni. Ezen kívül látni szeretném azt is, hogy meccshelyzetben hogyan tudunk együttműködni csapatként, és hogy mennyire indul be a kémia a jégen az egyes duók és triók között.” - zárta gondolatait Virág Csaba. 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41