Dátum: 2021 október 20. (szerda) | Vendel

hírek

HÉT PONTTAL JÖTTÜNK HAZA ERDÉLYBŐL

Repülőrajtott vett a csapatunk Erdélyben, és 7 ponttal jöhetünk haza.
 
Corona Brasov-UTE 1:2
Sport Club Csíkszereda-UTE 1:2
Gyergyói Hoki klub-UTE 0:3
 
Az utolsó meccs összefoglalóját itt olvashatják:
 
Győzelemmel, kapott gól nélkül zárt a Gyergyó ellen idegenben az UTE. A mieink parádésan védekeztek, és életveszélyesen kontráztak, 3:0-ra győztek, vagyis hibátlanul zárták az első erdélyi túrát. 
 
Nagyon offenzívan kezdett az Újpest, az első támadásból betalált Kovács Alex a 31. másodpercben, majd utána gyorsan újabb két hatalmas helyzete volt a mieinknek, míg a Gyergyó a mérkőzés elején mintha az “öltözőben maradt volna.” 
 
Az első hazai lehetőség Sylvestre előtt adódott, de Rajna védte a lövését a 8. percben, ezt leszámítva a kezdő 10-12 percben még a korong kihozatala a saját kapujától is sokszor gondot okozott a GYHK-nak.
 
Az első játékrész hátralevő részében is kidolgoztak a lilák néhány helyzetet, a vége előtt nem sokkal például Nemes eresztett el egy hatalmas lövést, amit a gyergyói kapus ütött jó reflexszel fölé.
 
A második játékrész elején kicsit magasabb sebességre kapcsolt a Gyergyó, de az UTE kiválóan bekelt, Rajna Miklós pedig parádésan védett, így nem tudtak egalizálni az erdélyiek. Aztán a 29. percben Kovács Sebestyént állították ki, az emberhátrányban egy kontrából Benk András tudott betalálni Németh Attila passza után. A harmad végéig hiába ütött két kapuvasat a Hoki Klub is, ellenfelünk gólt továbbra sem szerzett.
 
Az utolsó harmad elején a tavaly még lila-fehérben játszó Bodó Christopher került nagy helyzetbe Sylvestre passza után, de Rajna Miklós újra a helyén volt. A találkozó az 51. percben dőlt el a javunkra, amikor Kiss Dániel átadásából Jack Suter lőtt gólt, ezzel lett 3:0. 
 
Az utolsó másfél percre a kapusát is lehozta a Gyergyó, de így sem tudtak gól lőni Rajna Miklósnak, aki ezt a meccset “shutouttal” zárta, vagyis ezzel ő is megkoronázta a pénteki szezonrajt óta mutatott fantasztikus teljesítményét.
 
“Három győzelemmel megyünk haza, kiváncsi leszek, hogy a többi csapat egy ilyen hárommeccses túrán milyen eredményeket ér majd el, mert ez nagyon nem egyszerű dolog. Sokan beszélnek a Mikiről, hogy hogyan védett. Nyilván nem akarom elvenni az érdemeit, mert elképesztő, hogy milyen tartást tud adni nekünk, de az egész csapat nagyszerűen dolgozott, két gólt kaptunk három meccs alatt, ez mindent elárul. Rengeteg munka van a fiúkban, mindenki 100-110 százalékot odatett, ez az alapja, ha egy ilyen túrán egyáltalán nyerni szeretnénk egyetlen egy meccset is. A mai mérkőzés is nehéz volt, a Gyergyó nagyon jó, gyors játékosai vannak, jól váltanak át védekezésből támadásba, és ezzel azért alaposan meggyűlt a bajunk. Szűrni jól tudtuk, volt egy-két létszámfölényes támadás, és azt is tudtuk, hogyha jól védekezünk, és odatesszük magunkat, akkor visszafelé nekünk is vannak olyan játékosaink, akik létszámfölényben el tudnak menni.” - mondta a mérkőzésről és az egész túráról Virág Csaba, az UTE vezetőedzője.
 
“Érdekes játék a jégkorong, az első tíz percet leszámítva végigtámadtuk a meccset, de az ellenfél nagyon taktikusan, önfeláldozóan és fegyelmezetten játszott, amit túl kellett élni, azt túlélték, nagyon komoly kapusteljesítmény van mögöttük. Az elemzések után meg fogjuk találni mi kell ahhoz, hogy a rengeteg helyzetből gólra váltsuk annyit, ami kell egy meccs megnyeréséhez. Több helyzetünk, több lövésünk volt, mégis nullát tudtunk csinálni, voltak vasak, de azért nem adnak pontot. Megtaláljuk péntekre újra a módját az eredményességnek.” - mondta Szilassy Zoltán, a GYHK vezetőedzője.
 
 
fotó: Szász Adorján

Képek

baki I. Európai Játékok - csapatgyűlés című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41