Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

GYŐZELEM A VASAS ELLEN

A november végén hazai pályán 8:6-ra megnyert Megyeri úti mérkőzés után ezúttal idegenben is legyőzte felnőtt férfi jégkorongcsapatunk a Vasast az Erste Ligában, a hosszabbításban Kyle Just és Bodó Christopher összjátéka döntött.

Az Opten Vasas HC összeállítása két helyen változott a legutóbbi találkozóhoz képest: Ozols és Surányi újra szerepet kaptak a védelemben, míg Farkas Botond és Kováts nem öltözött be. A nemzetközi szünet alatt a DVTK Jegesmedvéknél kölcsönben megfordult Páterka, Szalma és Turbucz visszatértek Ladányi Balázs csapatához. Az UTE-ban Balázsi helyett Kovács Sebestyén játszott. A hazaiak kapujában Sági, a vendégeknél Duschek kezdett, az újpestiek nem nevezték még a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönvett Rajna Miklóst. 

A mérkőzés elejétől a lila-fehérek vezettek több támadást, de a hazaiak kapusa meccsben tartotta együttesét. Egészen a 17. percig kellett várni az első gólra, amikor Vincze egy emberelőnyös korongjáratás végén vezetéshez juttatta az UTE-t. A nyitó harmad végén 2 másodperc híján 2 percen át 5 a 3 ellen támadhatott a Vasas, élt is a lehetőséggel: a dupla fórból Bödök egyenlített. 

A második játékrész 47. másodpercében Varga révén újra a vendégeknél volt az előny, aztán 5 perc múlva Selan egy fóros bombagóllal növelte az UTE vezetését. A mérkőzés felénél Szalma egy 4 a 3 elleni támadásnál inkább cselezett, nem passzolt, jól tette, ugyanis gyönyörű találattal csökkentette egygólosra csapata hátrányát. 

A záró húsz percben az Opten Vasas HC hajtott az egyenlítésért, de az újpestiek jól kontrollálták a játékot. A végén kockáztattak a hazaiak, a vendégek ellentámadásait Sági védte. Másfél perccel a vége előtt összejött a hosszabbítás kiharcolása: Czakó lövésébe Turbucz beleért, Duschek tehetetlen volt. A túlórát Just és Bodo összjátéka döntötte el.

Az UTE 4-3-ra győzött, sikerével megelőzte a Gyergyói HK-t, feljött az 5. helyre. A lila-fehérek legközelebb szombaton lépnek jégre a Titánok ellen. Az Opten Vasas HC kedden a DEAC-ot fogadja.

forrás: utehoki.hu

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41