Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

ELKÉPESZTŐ IZGALMAK UTÁN VERTÜK A BRASSÓT

ELKÉPESZTŐ IZGALMAK UTÁN VERTÜK A BRASSÓT

Az idei Erste Liga kiírás eddigi leizgalmasabb meccsén már három góllal is vezettünk a vendégcsapat ellen, de a Brassó végül hosszabbításra hozta a találkozót. A ráadásban kapuvasat is szerzett az Újpest, végül Kyle Just 65. percben lőtt góljával sikerült megszereznünk a második pontot. 

Kiválóan kezdett az UTE, rögtön a mérkőzés negyedik percében csapatkapitányunk, Benk András szerzett vezetést Kiss Dániel passza után. (1:0)

Szinten az egész harmadban nagy fölényben játszott csapatunk, de újabb gólt nem sikerült szereznie a liláknak ebben a játékrészben. 

A második húszperc elején aztán fordított a Corona Brasov, Kiss Philt állították ki 2+2 percre, valamint reklamálásért kapott egy tíz perces büntetést is, ezt kihasználva fordítottak a vendégek. A 24. percben Valchar (1:1), majd egy perccel később Gliga talált be. (1:2)

Az Újpest még ennél is gyorsabban fordított a 32. percben, méghozzá öt az öt ellen. Előbb Pokornyi Dávid szerzett egy hálószaggató gólt a kékről (2:2), majd egy 23 másodperc múlva egy hosszú Németh Attila passz után Nemes tálalt Kovács Alex elé, aki még egy ütemet kivárt, és végül a Corona kapusa, Tőke Zoltán lábai között juttatta a kapuba a korongot. (3:2)

A 37. percben a lilák kerültek kettős emberelőnybe két teljes percre miután kiállították Szabót két percre, Schabert pedig 2+2-re. Az öt a három ellen Just talált be (4:2), majd a sima előnyben pedig Pereszunko (5:2), így megnyugató vezetés birtokában várhattuk az utolsó játékrészt. 

A 49. percben előbb Gliga szépített egy megvideózott találattal, amikor a korong a belső-felső vasról pattant ki (5:3). Az 58. percben pedig Valchar lőtt gólt, és ezzel hozta vissza játékba a vendégeket. (5:4) 

Az utolsó percre Tőkét is levitte a brassói edzői team, és nyolc másodperccel a vége előtt Garcia talált be egy kapu előtti kavarodás után (5:5), így következhetett a hosszabbítás. 

A ráadásban büntetőt hagyott ki a Brassó, utána kapuvasat szereztek a mieink, végül a meccs újpesti legjobbja, Kyle Just a 65. percben zárta le a találkozót egy újabb okos góllal. (6:5).

Így az idei kiírás eddigi legizgalmasabb meccsén az UTE két pontot otthon tudott tartani, és már a harmadik erdélyi csapatot győzte le az ősszel hazai pályán. 

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Szerettünk volna három pontot szerezni, főleg három gólos előnyből. Komoly érzelmi hullámvasút volt ez a meccs, nagy energiákat mozgósítgottunk, az első két harmadban nagy taktikai fegyelemmel játszottunk, betartottak a fiúk mindent, amit kértünk tőlük. Lőttünk öt gólt, de lőhettünk volna sokkal többet is. A harmadik harmadban túlságosan visszavettünk, hamarabb le kellett volna zárni a meccset, sajnáljuk az elvesztegetett pontot, de nehéz szériából jövünk, nagyon örülünk, hogy a csapat játéka már kezd arra hasonlítani, amit szeretnénk képviselni."

Strenk Hunor, másodedző - Corona Brasov

"Az Újpest az első harmadban magasan főlénk nőtt, sokkal jobban kezdett, mint mi. Ezzel az utóbbi időben sokat szenvedünk, hogy a kezdéseink nem olyanok, mint szeretnénk. A második harmadban összeszedtünk hat perc buta kiállítást, a hazaiak könyörtelenül kihasználtak az öt a hármat és az öt a négyet is. Ott eldőlni látszott a mérkőzés, de az utolsó szünetben megbeszéltük, hogy ez a zárómeccsünk a túrán, úgyhogy nincs hova tartalékolni. A harmadik harmadban mindent kitettünk a jégre, vissza tudunk jönni a meccsbe, aztán a hosszabbításban mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de a végére megérdemelt újpesti siker született."

fotó: Vörös Dávid/UTE

Képek

Challenge day 2019 című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41