Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

AZ ELSŐ PONTOK IDEGENBEN

Szétlövésben sikerült felülmúlnunk a FEHA19 csapatát,  a büntetőpárbajban a győztes találatot az október hónap legjobb újpesti játékosának megválasztott finn Toni Henttonen szerezte. Az UTE fordulatos meccsen nyert 5:4-re.

A mérkőzést a hazai csapat kezdte jobban, az újpesti hibákból több helyzetet is épített a Fehérvár, de a vezetést mégis egy óriási UTE-lehetőség után szerezték meg. A 19. percben Németh Attila vezette a FEHA kapujára a korongot, de Márkus Levente védett, majd a második lövést is hatástalanította. Egy perccel később Keceli-Mészáros szerzett gólt egy kipattanóból. (1:0)

A második játékrészt sokkal jobban kezdték a mieink, a székesfehérvári Nagy Ákos kiállítása után több veszélyes lövést is elengedtek, de egyenlíteni nem tudtak. A harmad derekán kapusunk, Sági Máté több bravúrt is bemutatott, hogy ne nőjjön a hazai előny, majd a 34. percben Németh Attila indult meg, a lövése utáni kipattanót Kovács Alex lőtte korábbi csapata kapujába. (1:1)

Egy perc múlva a vezetést is megszerezték a lilák, Kyle Just lőtt korongjába Kiss Phil kotort bele jó mozdulattal. (1:2)

Simon Péter kiállítása után a 37. percben emberelőnybe került az Újpest, és az előnyt ukrán csatárunk, Alekszandr Pereszunko 13 másodperc alatt gólra váltotta. (1:3)

A harmad vége előtt fél perccel viszont zárkózott a FEHA, Ambrus Csongor cselezte ki kapusunkat, majd helyezett a hálóba. (2:3)

Az utolsó 20 perc is izgalmasan telt, előbb a 48. percben Farkas László góljával egyenlített a Fehérvár (3:3), majd három perccel később Pereszunko szerzett hatalmas gólt a kék vonal környékéről. (3:4)

A hazai csapat a mérkőzés végén sokat küzdött az egyenlítésért, amire az 58. percig kellett várnia, akkor újra Nagy Ákos szerzett gólt. (4:4)

A hosszabbítás is izgalmasan alakult, előbb Toni Henttonen került nagy helyztbe, majd Ságinak kellett nagyokat védenie, de nem született gól a hirtelen halálban, így jöhetett a szétlövés, amit a mieink csodásan kezdtek: az UTE az első három büntetőt belőtte, míg a fehérvári fiatalok minden próbálkozása kimaradt, így a lilák kapták meg a második pontot, a döntő találatot pedig Henttonen szerezte. (4:5)

Győzelmével az Újpest az idei Erste Liga alapszakaszban először szerzett pontot idegenben. Virág Csaba csapata legközelebb vasárnap játszik, akkor a másik Fejér megyei alakulathoz, a DAB-hoz látogatunk.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

„Az első harmadot nem akarom minősíteni, értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, csak Sági Máténak köszönhető, hogy nem kaptunk egynél több gólt abban a játékrészben. A második harmadtól sokkal jobban játszottunk, egy szerencsés lövéssel egyenlített a végén a Fehérvár, de abszolút rászolgáltak az egy pontra és a hosszabbításra. A büntetőlövés mindig olyan, mint a lutri, szerencsére vannak jó technikai képességekkel megáldott játékosaink, akik értékesítették ezeket. Örülök a győzelemnek, mert itt nekünk mindig nehéz nyerni."

Anatolij Bogdanov, vezetőedző - FEHA19

„Jól kezdtünk, nem a legfrissebben és nem a legjobban idén, de jól jók voltunk az első harmadban, kontrolláltuk a játékot. A második játékrészre történt valami velünk, elkezdtünk hosszú cseréket produkálni, sokat hibáztunk, két fölösleges kiállítást is összeszedtünk, három perc alatt kaptunk két gólt, szerencsére betaláltunk a harmad végén. Az utolsó 20 percben jól harcoltunk, szereztünk egy pontot. A büntetőknél ők betaláltak, mi egyszer sem, az Újpest megérdemelten nyert."

fotó: Soós Attila

Képek

Atlétikáink őszi edzőtáborokban című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41