Dátum: 2024 április 27. (szombat) | Zita

hírek

A Galac sem tudta megállítani csapatunkat!

A pénteki, Csíkszereda elleni győzelem után nem volt megállás jégkorong csapatunk számára, hiszen egyből indultak a következő ellenfél otthonába, és szombaton már Galacon, a ligaújonc ellen kellett bizonyítania Szilassy Zoltán együttesének.

Felemásan kezdődött a mérkőzés számunkra, hiszen a hazai csapat szerezte meg a vezetést, a tavaly még kölcsönben, a rájátszásban nálunk szereplő Philip Buschbacher révén a harmadik percben, de a negyedikben már ott volt az egyenlítés Hebar révén. A 13. percben egy kiállítás követően kilenc másodperc!!!! alatt használtuk ki az előnyünket, ekkor Tóth Gergő volt eredményes.  Sajnos szinte a középkezdésből jött is a válasz a Galac részéről, de a 16. percben Benk András ismét megvillant, és már 2:3 állt az eredményjelzőn a javunkra. Mivel több gül már nem esett ebben a játékrészben, így előnnyel mentünk a szünetre.

A második harmadot ott kezdtük, ahol az elsőt a hazaiak, és másfél perc játék után tovább növeltük az előnyünket. Ladislav Sikorcin átadását Tóth Gergő ütötte a kapuba, így duplázni tudott. A gól után sem álltunk le, kapuvasat is ütöttünk, majd a 27. percben tovább keserítettük vendéglátónk gondjait, hiszen csapatkapitányunk, Kiss Dániel is „beköszönt”, így már 2:5 volt az állás. A következő gólunkig majdnem a harmad végéig kellett várni, ekkor Turbucz átadását Dömötör értékesítette, így 2:6-os lila-fehér vezetéssel mentek a csapatok az újabb szünetre.

A harmadik játékrészben kicsit visszavettünk a lendületből, a hazaiak sem erőltették annyira a támadásokat, kicsit beletörődtek az eredménybe. Két alkalommal is hátrányban kellett játszanunk, és ezeket sikeresen védekeztük ki, ám az 58. percben megtört a jég, és újra betalált a Galac, ezzel kialakítva a 3:6-os végeredményt.

Szilassy Zoltán:Számítottam arra, hogy jól kezdődik majd a mérkőzés. Mindig kihangsúlyozzuk, hogy fontos a jó bemelegítés, mivel a kezdés létfontosságú egy mérkőzésen. Ennek köszönhetően jól álltunk bele a meccsbe, mert jó volt a támadóharmadban a munkánk, de nem jól álltunk bele, mert a védekező munkánk kicsit hanyag volt, hiszen két kipattanó korongból sikerült két gólt szereznie a Galacnak. Utána „összefésültük” a játékunkat, és sikerült elhúznunk négy góllal. Kontrolláltuk a meccset, szép gólokat lőttünk, megint két emberelőnyös találatunk volt. A második harmadban jobban domináltunk, bár a hazai csapat sokat lőtt kapura, szinte mindenhonnan tüzeltek. Voltak lehetőségeink, vasat is lőttünk, jól dolgoztunk. mind a négy sor megtette a magáét. Ilyen szempontból sincs hiányérzetem. A harmad játékrészben négygólos vezetésnél egyszerű játékot kell játszanunk, ne hozzuk magunkat buta helyzetekbe, ne csináljunk könnyelmű dolgokat. Ezt nagymértékben megcsináltuk. Igaz, hogy ezt a Galac megnyerte 1:0-ra, de lőhettünk volna mi is gólokat. Persze, ha X körüli az állás, akkor sokkal élesebb az ember. Mi mindig felhívjuk a figyelmet az öltözőben, hogy teljesen mindegy, mennyi az állás, úgy játszunk, mintha 0:0 lenne.

Jelenleg mindenki a fejlődés útját járja, mindenki jobb akar lenni, így mindig nehéz lesz. Nekünk arra kell figyelni, hogy a saját magunk által felállított elvárásokat teljesítsük, és akkor nem lesz probléma. És ami még fontos, hogy akarjunk jobbak lenni, mint amilyenek voltunk. Ezzel természetesen az ellenfelek is így vannak, ezért nekünk mindig a magunk dolgára kell figyelni, hogy tanuljunk minden meccsből. De ez ma volt. Holnaptól már csak a hétfői, Brassó elleni meccsre szabad fokuszálni, hogy ott is jól kezdjünk.

A találkozó után egyből indult csapatunk Brassóba. Oda előreláthatólag vasárnap hajnali 2-3 körül fognak megérkezni. Reggel edzés, majd videózás várja a játékosokat, utána szabadprogram lesz. Hétfőn délelőtt edzés, majd este jön a Brassó elleni mérkőzés.

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41