Dátum: 2022 december 9. (péntek) | Natália

hírek

A FINNEK NAPJA VOLT

A FINNEK NAPJA VOLT

Simán jutott tovább a felnőttcsapat az UTE vs. Újpesti JA párharcból, miután a második meccset is megnyerte Virág Csaba együttese. Finn légiósunk, Toni Henttonen két gólig és három gólpasszig jutott, végül 7:3-ra győztünk. 

Bár komoly tétje nem volt a találkozónak, hiszen a múlt heti első meccsen hat gólos előnybe került a felnőttcsapat, ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, jó játékkal kezdett az akadémia. Már az első emberelőnyből gólt szereztek Kovács Viktor tanítványai a hetedik percben. Kyle Just kiállítása után Hrabák Farkas talált be, ezzel vezetést szerzett a visszavágón pályaválasztó Újpesti Jégkorong Akadémia. (1:0)

Az UTE-felnőtt a 12. percben egyenlített, akkor Toni Henttonen passzát lőtte be csapatkapitányunk, Benk András. (1:1)

Továbbra is fiatalok játszottak agilisabban, a 16. percben Nádasdy Márton újra vezetést szerzett az akadémiának, az előkészítő, Szalmás Bence pedig már a második asszisztját jegyezhette fel. (2:1)

Két perccel később Toni Henttonen is beköszönt, finn légiósunk góljával így egyenlített Virág Csaba csapata. (2:2)

A második harmadban fordult a kocka, ezúttal már a felnőttek szerezték meg a vezetést, friss igazolásunk, a szintén finn Sami Jakunen a 22. újpesti játékpercében megszerezte első gólját lila-fehérben. (3:2)

A fiatalok a 34. percben egyenlítettek, Kiss Patrik kiállítása után néhány másodperccel Horváth Tamás egy gyönyörű akció végén lőtt nagy gólt, a korong Monostori kapus korcsolyái között talált utat a hálóba. (3:3)

A szünetig nem született újabb gól, pedig a felnőttek négyszer annyit lőttek kapura az első két játékrészben, mint a fiatalok, az utolsó harmadszünetben 10:41 volt az állás ebben a mutatóban.

Maradt támadásban a felnőttcsapat az utolsó 20 percben is. A 42. percben Nemes Benjamin kapott szép passzt a túloldalról, Németh Attilától. (4:3)

Kevesebb mint két perc múlva a fiatalok kapuja előtt alakult ki egy kavarodás, majd érkezett Toni Henttonen, aki már a második gólját szerezte. (5:3)

Az 54. percben az Újpesti JA került helyzetbe, de a kapu elől tisztáztak a felnőttek, a koronggal a szélen pedig Kyle Just iramodott meg, és jó szögből löhetett, Erdei Krisztián már nem védhetett. (6:3)

A végeredmény három perccel a vége előtt alakult ki, a Újpesti JA védelme szinte mozdulatlanul nézte a felnőttek támadását. A kapu mögül újra Henttonen osztott ki egy gólpasszt, ezúttal Madácsi Benedeknek. (7:3)

Az összesítésben simán, 14:4-el jutott tovább a felnőttcsapat a Magyar Kupa következő fordulójába a kiválóan helytálló újpesti fiatalokkal szemben.

Virág Csaba, vezetőedző - UTE

"Örülünk, hogy a hiányzóink visszatértek, gondolok itt Kyle-ra és Tonira, nagyon hasznos tagjai a csapatnak, fontos, hogy az erdélyi túra előtt újra játszottak, és örölünk annak is, hogy az új hátvédünk még itthon be tudott mutatkozni. Az első harmaddal nem vagyunk elégedettek, a második és a harmadik harmadban látottakkal viszont nem volt gond, örülünk a továbbjutásnak. Az Erste Ligában más jellegű mérkőzések várnak ránk Erdélyben, ott egy csapatnak sem könnyű, de a lehető legtöbb pontot szeretnék hazahozni."

Kovács Viktor, vezetőedző - Újpesti JA

"A mérkőzés előtt azt kértük a srácoktól, hogy mindenki tegyen meg mindent. Ez megtörtént, büszke vagyok minden játékosunkra, még az utolsó másodpercben is csúsztunk másztunk, és ez becsülendő. Nekünk nem az eredmény volt a fontos, hanem a fejlődés, és az előző meccshez képest is tudtunk javulni néhány szituációban. A végére elfáradtunk, de ez a párharc sok játékosunknak egy nagyon jó lehetőség volt a tanulásra."

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41