Dátum: 2024 március 28. (csütörtök) | Gedeon, Johanna

hírek

Négygólos hátrányból fordított U18-as jégkorong csapatunk!

Pénteken igazi drámát láthattak a Megyeri útra kilátogatók, hiszen csapatunk a Red Bull Salzburg együttesét fogadta az EBYSL aktuális fordulójában, és négygólos hátrányból felállva, a hosszabbításban nyerte meg a találkozót. U18-aink jelen állás szerint 50 ponttal vezetik a B csoportot a második MAC előtt.

A találkozó a lehető legrosszabbul kezdődött számunkra, hiszen 17 perc játék után már 0:3 volt az állás a vendégeknek, majd a 41. percben jött a negyedik gól is. Ekkor azonban fordult a kocka, a 42. percben szépítettünk, a 47.-ben már csak kettő volt a különbség. Az 53. minutumban egyre csökkent a vendégek előnye, majd az utolsó percben jött a negyedik lila-fehér találat, így hosszabbításra mentettük az összecsapást. És ahogy az már lenni szokott, fiataljaink lendületben maradtak, aminek köszönhetően a 64. percben Pokornyi révén megszereztük itt is a plusz egy pontot.

Virág Csaba:Az első harmadban nem álltunk készen mentálisan egy jégkorongmérkőzésre és ellenfelünk egy hosszú buszút ellenére is energikusabban mozgott, mindamellett nagyon kombinatívan játszott. Teljesen megérdemelten vezettek 3-0 arányban a harmad végén. A második harmadra sikerült kicsi rendet rakni a fejekben és elkezdtünk úgy játszani, ahogyan tudunk. Sokat korcsolyáztunk, keményen és szervezetten hokiztunk. Az történt a középső játékrészben, amit mi szerettünk volna, de gólokban ez sajnos nem mutatkozott meg. A záró játékrészre úgy jöttünk ki, hogy folytatnunk kell a második harmadban mutatott játékot és a gól is fog érkezni, ezzel szemben már az első cserében négygólosra növelte előnyét a Salzburg. Nem először tettünk bizonyosságot arról, hogy van bennünk tartás. Nem törtünk össze, hanem azt csináltuk, amit kell. Folytattuk a második harmadban mutatott játékunkat, hittünk benne, hogy meg tudjuk csinálni és így is lett. A jó játék gólokban is megmutatkozott, a végső dudaszó előtt ledolgoztuk a négygólos hátrányunkat és a hosszabbításban megnyertük a találkozót. Nem először fordítottunk vesztett állásból az utolsó harmadban vagy pillanatokban, képesek vagyunk megszenvedni a sikerért. Azonban fejlődnünk kell a meccsfelkészülés mentális részében, meg kell találnunk a módját, hogy az első pillanattól kezdve készen álljunk a mérkőzésre, mert nem lehet az utolsó pillanatra hagyni mindent, hiszen mindig nem fog ez összejönni!

Képek

"Kissrác voltam én, bámultam a csodát" című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41