Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Kétgólos sikert értünk el a bajnoki nyitányon!

Nem a legjobb előjelekkel érkezett meg együttesünk Bécsbe, az újonc, Vienna Capitals farmcsapata elleni Erste Liga mérkőzésre, hiszen már az indulást követő 20. percben lerobbant a játékosokat szállító busz, és több, mint két órát kellett várni az Erzsébet-hídon a „csatlakozásra”. Ebből kifolyólag a találkozó két órás csúszással kezdődött el. Vezetőedzőnk Kovács Attilára és Nagy Nilanra nem számíthatott pénteken, de mindketten ott voltak a helyszínen, és drukkoltak a srácoknak.

Az első harmad elején a hazaiak bátor és agresszív letámadását követően inkább ők domináltak, és bár a 43. másodpercben már előnyben játszhattunk, szükségünk volt 3-4 percre, hogy „magunkhoz” térjünk. A 4. minutumban, egy kiállítást követően emberhátrányba kerültünk, de csak az utolsó pár másodpercben sikerült lehetőséget kialakítani ellenfelünknek. A 8. percben egy kékvonalas lövést csak másodjára tudott fogni a hazai hálóőr. Ezt követően mindkét csapat inkább a fizikai hokit tartotta szem előtt, keményen leütközték a korongot birtokolót. Ebből az adok-kapokból a „feketék” jöttek ki jobban, és a 11. minutumban egy eladott korongot követően megszerezték a vezetést (1:0). A 13. percben egy Sikorcin-Ropret összjátékot követően utóbbi lőhetett kapura, de a kapus bravúrral védte ezt is. Egy perccel később egy szabálytalanság miatt 25 másodpercig hat az ötre, majd öt a négyre mehettünk. Az előny elején kétszer is kapura lőttünk, de ezek kimaradtak. A kiállítás lejárta előtt Cseter bolondított meg három védőt a palánknál, majd a középen álló Ropretnek passzolt, akire két védő is kilépett, így Benk teljesen üresen maradt a kapussal szemben, és a második próbálkozásra sikerült a hálóba juttatni a korongot (1:1). A hátralevő időben mi is „felvettük a kesztyűt”, és átálltunk a fizikai hokira, ami szemmel láthatólag nem tetszett a hazaiaknak. Ennek eredményeképpen több lehetőséget is sikerült kialakítani, de az eredmény már nem változott.

A második húsz perc szinte csak rólunk szólt. Az első végén mutatott kemény fizikai hokit átvittük erre a játékrészre is, amire a hazaiak nem nagyon tudtak mit lépni, inkább szabadultak a korongtól, mint sem hogy tudatosan felépített támadásokat vezettek volna. A 4. percben egy gyenge lövésre a kapus tenyerelt rá, majd Turbucz „illedelmesen” megállt a hálóőr előtt, de a védők kicsit hevesebben reagálták le ezt, így egy kis kakaskodás alakult ki a hazaiak kapuja előtt. A játékvezetők mindkét oldalról kiállítottak egy-egy játékost, így 4 a 4-re folytatódott a játék. Az 5. percelején egy eladott korongból egy az egyben indult meg a hazai játékos a kapunk felé, de Sila bravúrral védte a lövést, majd egy perccel később Dósa lövésébe tette bele az ütőjét Benk, de a korong egy-két milliméterrel a kapu mellett csúszott el. A 7. percben Nemes is szólóban vezette a kapusra a korongot, de kimaradt a lehetőség, majd egy perccel később ismét Silának kellett védenie egyet. A 11. minutumban ismét hátrányba kerültünk, de ellenfelünk fel sem tudott állni az emberelőnyben. A 15. percig ismét csak mi domináltunk, majd Beczét lökték meg hátulról egy játékmegállítás után, de nem lett belőle kiállítás. A 16 perc végén egy három a kettes lefordulást követően növelhettünk volna az előnyünket, de ezúttal sem sikerült betalálnunk. A 17. perc vége felé Kiss Daniban szálltak bele hátulról, amit csk-n nem is hagyott szó nélkül, és 4 másodperc!!! múlva már a jégen volt az ellenfél. Ehhez a lökdösődéshez még két páros csatlakozott, ami után a játékvezetők egy kiállítást ítéltek nekünk, kettőt a hazaiaknak, így előnyben játszhattunk. A 19. perc elején Ropret próbálkozott egy távoli lövéssel, amit a kapus védett, majd Benk ismételhetett, de ez is kimaradt. Az utolsó minutumban még két nagy lehetőséget is sikerült kialakítanunk, de ekkor sem sikerült további gólokat szereznünk, így továbbra is 1:1 az állás.

A harmadik harmad elején máris három nagy lehetőséget sikerült kidolgoznunk, de ezeket is kimaradtak, majd a negyedik percig egy „őrült rohanás” vette kezdetét. Inkább sokat korcsolyáztak a csapatok, mint sem a tudatos, kidolgozott akciókra helyezték volna a hangsúlyt. Aztán az 5. perc elején egy támadásból négyszer is gólt szerezhettünk volna (egyszer még a kapuvasat is telibe találtuk), de „csak” az utolsót sikerült kihasználnunk, a hazai védők segítségével, hiszen Ropret lövését ugyan a kapus hárította, de a kipattanó a menteni igyekvő hátvéd lábáról a kapuba csúszott, így már nálunk volt az előny (1:2). A 9. percig szinte ki sem jött a hazai együttes a kapuja elől, majd egy újabb „semmilyen” szituáció után elkezdtek lökdösődni a hazaiak, amire mi nagyon nyitottak voltunk, így kettő percig emberhátrányba kerültünk. Ekkor átvették az irányítást, és közel egy percig beszorultunk a kapunk elé, majd újra öt az öt ellen folytatódott a játék. A 14. percben Benk kapott egy jó passzt a palánk mellet, majd két védőt lekorcsolyázva megindult a hazai kapu irányában, de a kapus egy hatalmas bravúrt bemutatva védte a közeli lövést. Egy perccel később újra Sila-nak volt egy nagy védése, majd a 16. percben ismét előnyben játszhattunk, amit a 17. perc végén, Benk révén sikerült kihasználnunk, így már két góllal vezettünk (1:3). A 18. percben újra csak kapusunk mutatott be egy bravúrt, majd a vége előtt még párszor próbálkoztak a hazaiak egy-egy ütközéssel megzavarni minket, de ekkor már nem voltunk vevők ezekre, így magabiztosan nyertünk meg a találkozót.


Az UTE jégkorongcsapatát a Szerencsjáték Zrt. támogatja!

 

 

 

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41