Dátum: 2024 április 19. (péntek) | Emma

hírek

Harmadik helyen végeztünk a Visegrád Kupa Magyar csoportjában!

Kedden délután, hazai közönség előtt játszotta le utolsó Visegrád Kupa csoportmérkőzését együttesünk. Ellenfelünk – a vezetőedzőn által a kupában a legjobb csapatnak tartott – HK Nitra volt. Szilassy Zoltán ezen az összecsapáson nem számíthatott Nagy Nilan-ra, aki bordasérülést szenvedett Érsekújváron, Kovács Attilára, illetve „pihenőnapot” kapott Anze Ropret és Hegyi Ádám.

Az első harmadban mindkét csapat nagyon bekezdett, majd egy vendég lehetőség után átvettük a játék irányítását. Kis túlzással azt is ki lehet jelenteni, hogy egy-kapuztunk az első 10 percben, melyben Justin Cseter révén két szép góllal megléptünk ellenfelünktől (2:0). A harmad közepén jött egy emberelőny a vendégeknél, amit ugyan sikeresen kivédekeztünk, de pár másodperccel később, egy hátul eladott korongból szépített a Nyitra (2:1). A gól után lendületben maradt ellenfelünk, mi nem mindig találtuk a mérkőzés ritmusát, kapusunknak, Ágoston Olivérnek volt három-négy nagy védése. Ezt követően ismét csak két percre hátrányba kerültünk, de ebből sem született újabb gól, majd visszatértünk a „meccsbe”, ismét átvettük a kezdeményezést, ami után áttevődött a játék a „kékek” kapuja elé. Négy másodperccel a harmad vége előtt egy újabb eladott korongból egy az egyben mentek kapusunkra, de Olivér ezt is hárította, így maradt a 2:1 a javunkra.

A második harmad első öt percét leszámítva szinte csak a Nyitra volt a pályán. Nagyon nyögvenyelősen indultunk neki ennek a játékrésznek, már a 24. percben hátrányba kerültünk, amiből ugyan majdnem sikerült gólt szereznünk, de ezek a lehetőségek is kimaradtak. A 30. percben újra előnyben játszott ellenfelünk, amit már nem sikerült kivédekeznünk, és egyenlített a vendégcsapat (2:2). A 34. minutumban újra volt egy eladott korongunk, amiből lefordult a Nyitra, és bár kapusunk az első lövést védte, a kipattanót átemelték fölötte, így átvették a vezetést (2:3). Fél perccel később ismét emberhátrányba kerültünk, amiben Pichler egy letámadást követően egy az egyben fordult kapura, de a lövése fölé szállt. Szinte a két perces kiállítás letelténél újabb gólt szerzett a kék együttes, így már két góllal vezetett (2:4). A harmad vége előtt kb. másfél perccel mi is kaptunk egy előnyt, ami áthúzódott a harmadik harmadra.

A harmadik játékrészben 41 másodpercig öt a négyre támadhattunk, de a lehetőségek közül egyet sem sikerült értékesítenünk, így továbbra is két gól volt a két csapat között. Az első öt minutumban volt egy-egy nagy helyzet mindkét kapu előtt, majd az 50. percben jött egy kis kakaskodás, ami után két-két játékost is kiküldtek a büntetőpadra a játékvezetők, és újra emberelőnybe kerültünk. Ekkor már nem volt kegyelem, nagyon beszorítottuk a Nyitrát, majd egy kék vonal környékéről elengedett Kiss Dani lövés talált utat a kapuba, így már csak egy góllal vezetett ellenfelünk (3:4). Sajnos mindössze az 55. percig reménykedhettünk, ekkor egy újabb sikeres letámadás után megszerezte ötödik találatát a vendég gárda (3:5). Az 57. minutumban ismét csak előnyben játszhattunk, de hiába álltunk fel a Nyitra kapuja elé, kimaradtak a lehetőségeink. Nem úgy a másik oldalon, ahol 49. másodperccel a vége előtt beállították a 3:6-os végeredményt.

A következő felkészülési mérkőzésünkre szeptember 1-én, pénteken, 18 órai kezdettel kerül sor. A részletek IDE kattintva tudja elolvasni.

Képek

2019.évi Karate Magyar Bajnokság című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41