Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Az Újpest az Alba Volán és az NZ Stars, az elődöntöben

Ritka pillanatoknak lehetett szemtanúja a Megyeri úti publikum pénteken: már a rájátszás első meccse előtt megkapták a hazai játékosok az aranyérmeket! Természetesen nem bundáról volt szó, a lila-fehér szalagra fűzött medálokat a szurkolóktól kapták az alap-, illetve középszakasz megnyeréséért az újpesti hokisok. A drukkerek így akarták kifejezni, hogy tisztában vannak vele, magasan az elvárások felett teljesít a csapat, s bármi történjék a továbbiakban, számukra ők a bajnokok! A Lilák azonban mindent megtettek, hogy „valódi” érmek is kerüljenek majd a nyakukba, s a Kisvolán ellen a „mesternégyessel nyitó” Dubek jóvoltából bő negyven perc alatt tetemes előnyre tettek szert, majd túlságosan is megnyugodtak, de a fehérváriak 15 másodpercen belül szerzett két gólja újra felrázta őket. Ezek után még négyet „vágott” az UTE, amire a Volán csak Somos Balázs találatával tudott felelni (8:3). A mérkőzés hőse a hazaiak kapitánya, az öt gólig jutó Vladimir Dubek volt, s érdekességképp megemlítenénk, hogy az 1+1-el záró Somosnak úgy fest, fekszik az Újpest játéka, hisz idei góljait mind a Liláknak lőtte.
Néhány kilométerrel arrébb, a káposztásmegyeri JégCentrumban az újonc NZ Stars története első playoff meccsére készült. A hazaiak gyorsan az ellenfél Miskolc tudtára adták, hogy a mai találkozót csak egy csapat nyerheti meg, s ezt nyomatékosítva az első tíz percben Holéczy, Kangyal és Kovac „beköszönt” Caladinak. Bár Sike révén a 16. percben szépítettek a vendégek, de Gergely Csaba és Gröschl találata után már Spisak mester sem gondolhatta, hogy a végén még izgulnia kell - ám mégis így történt. A Mackók felébredtek téli álmukból és bizony idegőrlővé tették a végjátékot: Urbán, Foltin és Strengell révén egy gólra csökkentették hátrányukat és az utolsó pillanatig küzdöttek az egyenlítésért, de fordítaniuk már nem sikerült, így a Stars utazhatott előnnyel a második meccsre.
A játéknap legsimább negyeddöntőjét a DAB és az FTC játszották. Az Acélbikák imponáló magabiztossággal tartották végig kezükben a mérkőzést, így a könnyed 6:2-es sikernek köszönhetően magabiztosan várhatták a hétvégi folytatást.

Vasárnap időrendben az első összecsapásra Székesfehérváron került sor. Pék György, az újpestiek szakvezetője a mérkőzés után elmondta, céljuk az volt, hogy biztonságosan nyerjenek és ne szedjenek össze végleges kiállítást, illetve sérülést. A látottak alapján ezt tökéletesen megvalósította a csapata, a szükséges minimumot kiadva kvalifikálták magukat az elődöntőbe (0:4). Matus Palko, a vendégek hálóőre a rájátszás első „shotout”-ját könyvelhette el.
Ismét megrángatta az oroszlán bajszát a Miskolc: Popovicsék ezúttal is méltó ellenfelei voltak a válogatottakat felvonultató NZ Starsnak. Kangyalék csak nagy küzdelmek árán, egy igen kiélezett meccsen tudták legyőzni a Mackókat (2:3), így ők folytathatják a legjobb négy között. Búsulni a miskolciaknak sincs okuk, idén remekül helyt álltak, s ígéretesnek tűnik az az út, amin elindultak.
Nagyot tévedett, aki úgy gondolta, hogy már lefutott a DAB-FTC párharc, a Fradi ugyanis visszavágott a pénteki fiaskóért. Egy parádés, a playoff eddigi legtöbb gólját hozó meccsén tartották életben elődöntős álmaikat a Zöld Sasok, miután 8:5-re legyőzték az Acélbikákat. A mindent eldöntő harmadik felvonásra kedden Dunaújvárosban kerül sor, s az első két találkozó alapján annak végkimenetele gyakorlatilag megjósolhatatlan!

A kanadai táblázatot a Volán ellen brillírozó Vladimir Dubek vezeti 25 ponttal (13+12) csapattársa, az ugyancsak 25 egységet (9+16) gyűjtő Jan Zlocha előtt (mindkettő UTE). Őket a kiváló ferencvárosi duó – Hoffmann Attila (21 pont) és Jánosi Csaba (17 pont) – követi. Érdemes megjegyezni, hogy az alapszakasz óta csupán a 6. meccsén szereplő Ladislav Sikorcin (UTE) már 16 pontnál jár!


Sándor Zsolt
 

Képek

Sportnap az atlétáknál című gallériából ízelítő

Videó

Sportolj velünk az UTE szakosztályaiban!

UTE az utánpótlásért alapítvány - 1%

Mi az, amivel megőrizheted a gyermekeid egészségét?
Mi az, amivel segítheted olimpikonjaink felkészülését?
Mi az, amivel segítheted kedvenc klubodat?
Mi az, amit igyen adhatsz tavalyról?

UTE az utánpótlásért Adószám: 18165159-1-41